Повторно „замириса“ на поевтини горива

Сподели

Од утре поевтинување на горивата.

Регулаторната комисија за енергетика денеска ги намали цените и го објави новиот ценовник. Малопродажните цени на нафтените деривати согласно методологијата за формирање на цените, се намалуваат во просек за 0,69%. Малопродажните цени на бензините ЕУРОСУПЕР БС-95 и ЕУРОСУПЕР БС-98, како и малопродажната цена на ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) се намалуваат за 0,50 денар/литар, во однос на малопродажните цени утврдени со Одлуката од 26.05.2020 година. Со тоа малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-95 ќе изнесува 57,00 ден/лит, малопродажната цена на ЕУРОСУПЕР БС-98 – 59,00 ден/лит, додека малопродажната цена на дизелот ЕУРОДИЗЕЛ (Д-Е V) ќе изнесува 49,00 ден/литар.