Чет07092020

Последна промена06:42:33 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија Зголемен бројот на живородени деца

Зголемен бројот на живородени деца

Сподели

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во четвртото тримесечје од 2013 година, во споредба со истиот период од претходната година, е зголемен за 3.5% и изнесува 6 075 живородени деца. 

 

Бројот на умрените лица во четвртото тримесечје од 2013 година бележи зголемување од 0.9% во споредба со истото тримесечје од 2012 година и изнесува 5 002 лицe, а од нив 72 се умрени доенчиња. 
Природниот прираст изнесува 1 073 лица, што значи, за толку лица бројот на живородените деца е поголем од бројот на умрените лица. 
Бројот на склучените бракови во ова тримесечје од годината е зголемен за 3.7% во споредба со истиот период од 2012 година и изнесува 3 401 брак. 
Разведените бракови во ова тримесечје од годината бележат зголемување во споредба со истиот период од 2012 година и нивниот број изнесува 540.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK