Пет04282017

Последна промена06:05:40 PM

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

ММФ и Светска банка: Македонската економија стабилна и покрај политичката криза

Македонската економија е стабилна и покрај сите предизвици на политичката криза, оцениле меѓународниот монетарен фонд и светската банка.

Повеќе...

Промовирана монографија „Пензионерски активности за почит“

На 20 април пред претседателите на Извршните одбори на здруженијата на пензионерите и пред голем број љубители на пишаниот збор,во Скопје Сојузот на здруженијата пензионери на Македонија ја промовираа монографијата насловена „ПЕНЗИОНЕРСКИ АКТИВНОСТИ ЗА ПОЧИТ“,по повод 70 години пензионерско организирање во земјата.

Повеќе...

Се намалува потрошувачката на цигари во земјава

Скапотијата и сиромаштијата ја намали потрошувачката на цигари. Според тутунската индустрија падот се движи од 2 до 4 проценти на годишно ниво. Произволни пресметки пак велат дека просечен Македонец пуши помеѓу 18 до 19 цигари дневно.

Повеќе...

Источен Петок Балаклија - Благ петок

Првиот петок по Велигден се вика Источен Петок Балаклија. Тој спаѓа во Светлата недела поради што некои го викаат и Светол Петок, а поради тоа што во светлата недела се блажи, може да се сретне и како Благ Петок.

Повеќе...

Македонците најмногу летаат до Истанбул

Расте бројот на патници на македонските аеродоми. Последните податоци на воздухопловните власти покажуваат дека во првиот квартал е остварена позитива од 7,1%.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK