Вто02192019

Последна промена12:37:19 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

„Од норма до пракса - Внимание Еднаквост“

Унапредување на капацитетот и видливоста на Комисијата за заштита од дискриминација, градење на капацитетите на чинителите во општеството и унапредување на законодавната рамка за заштита од дискриминаицја согласно принципите и стандардите на ЕУ директивите.

Повеќе...

Утре краен рок за поднесување завршна сметка

Сите правни лица – резиденти на РМ кои остваруваат  добивка од вршење на дејност во земјата и странство или сте постојана деловна единица на странско правно лице која остварува добивка од вршење на дејност на територија на РM, имаат  обврска најдоцна до 28 февруари 2014 година да поднесат Даночен биланс за оданочување на непризнаени расходи  до УЈП.

Повеќе...

Ќе има ли предвремени парламентарни избори во земјава?

Ќе има ли предвремени парламентарни избори во земјава? Демократската унија за интеграција денес и официјално ќе побара предвремени парламентарни избори во земјава.

Повеќе...

Поволни кредити за самовработување

Агенцијата за вработување објави оглас за две мерки од програмата за самовработување. Првиот се однесува на мерката Самовработување со кредитирање, а втората за мерката Кредитирање правни субјекти за отворање нови работни места.

Повеќе...

Десет години од смртта на Борис Трајковски

Денеска се навршуваат десет години од трагичната смрт на претседателот Борис Трајковски и неговите соработници, кои го загубија животот во авионска несреќа во близина на Мостар.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK