Саб08172019

Последна промена05:43:34 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Светски ден на инвалидните лица

3-ти Декември е светскиот ден на инвалидните лица.  Во Македонија има околу 7.000 евидентирани инвалидизирани лица, а во главниот град околу 1.750 лица. Во Охрид има неколку невладини организации што активно работаат на промовирање и актуелизирање на пристапот за еднакви можности за учество на хендикепираните лица во целокупното општествено живеење.

Повеќе...

Македонското Собрание ги усвои измените на Законот за работни односи

Во рамки на денешната 77та седница на Собранието на Република Македонија, пратениците ги донесоа измените на Законот за работни односи.

Повеќе...

Започнува наградната игра собирајте фискални сметки

Од денеска започнува наградната игра со собирање на фискални сметки. За сите кои сакаат да учествуваат во трката за стан, дуќан или автомобил  треба да  соберат  20 фискални сметки  со било кој износ.

Повеќе...

Државата ќе дава субвенции за вработување на млади

Министерството за труд и социјална политика  објави оглас за субвенционирање за вработување на невработени млади лица до 29 години, корисници на социјална парична помош. Вкупниот износ средства обезбеден за реализација на оваа програма е над 200 илјади евра за вработување на 125 лица.  

Повеќе...

Забрана за сообраќај на Стража и Маврово – Дебар

Поради обилни врнежи од снег, воведена е забрана за движење на тешки товарни возила на патните правци Гостивар - Стража - Кичево и крак Маврово - Дебар.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK