Сре11202019

Последна промена12:26:55 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Неработни денови во Јануари

Министерството за труд и социјална политика информира дека според Законот за празниците на Република Македонија, 1 јануари 2014 година, среда, е неработен ден за сите граѓани на Република Македонија.

Повеќе...

Фијат Цаноски повторно на чело на ПЕИ

Фијат Цаноски доби нов мандат да ја води партијата за европска иднина. Тој денес со акламација е реизбран за претседател на ПЕИ.

Повеќе...

Намалена потрошувачката на електрична енергија

Според податоците на Државниот завод за статистика, во септември 2013 година, во Република Македонија, бруто-домашната потрошувачка на електрична енергија изнесуваше 582 984 МWh, што во споредба со истиот месец од претходната година претставува пад од 4.2%.

Повеќе...

Од 1 Јануари превентивни прегледи

Од први јануари, па во наредните 2 години, сите граѓани на Македонија ќе треба да направат превентивни прегледи на крв, урина, ЕКГ и сеопфатна анамнеза на болести.

Повеќе...

Објавени прашањата за екстерното тестирање

Прашањата за екстерното тестирање на 22-ри и на 24-ти јануари за учениците во завршната година од средното образование, Државниот испитен центар  ги објави на  www.prasanjaeksterno.dic.edu.mk.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK