Чет04022020

Последна промена07:24:51 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Повеќе од 50% од младите жени се невработени

Најголем број невработени лица се на возраст од 25 до 49 години односно вкупно 99 546 невработени мажи и 70 661 жени.  Гледано по пол дури 52% од младите жени се невработени.

Повеќе...

Заврши обврската за задолжителна зимска опрема во возилата

До вчера важеше законската обврска за  задолжително носењето на зимска опрема во моторните возила. Со тоа возачите на моторните возила повеќе не мора во своите автомобили да ја поседуваат пропишаната зимска опрема на моторните возила кога учествуваат во сообраќајот на пат надвор од населени места.

Повеќе...

Утре краен рок за поднесување даночни пријави

Рокот за поднесување на Годишната даночна пријава (ПДД-ГДП) и на Годишниот даночниот биланс за персонален данок на доход (ПДД-ДБ) е понеделник  17 март.

Повеќе...

Двојно повеќе полови напади врз малолетни деца

Лани  на подрачје на државата, регистрирани се вкупно 151 кривично дело од областа на кривичните дела против половата слобода и морал, а од вкупниот број, повеќе од половината се извршени над деца.

Повеќе...

Потрошувачите се жалат за квалитетот на храната и телекомуникациските услуги

Од  Организацијата на потрошувачи(ОПМ) велат граѓаните, покрај поплаките за храната и правата на пациентите, најмногу реагираат на услугите во мобилната и во фиксната телефонија.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK