Пет12062019

Последна промена08:44:45 AM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Реформи во образованието - регионален семинар за наука и култура

Ќе се подобрува квалитетот во образованието во земјава. Наставниците ќе учат подобар методолошкиот пристап, односно поедноствано и поправилно презентирање на материјатите на учениците.

Повеќе...

“Домашна визита” за старите лица

Домашна визита е новиот проект на Министерството за здравство, кој почнува од денес. Проектот се состои од превентивни здравствени прегледи на повеќе од девет илјади стари лица во нивните домови, за што се ангажирани 340 патронажни сестри, кои работат во здравствените домови.

Повеќе...

Меѓународен ден на толеранција

Денеска светот го  одбележува Меѓународен ден на толеранција. Ден што се користи како уште една можност гласно да се проговори и да се дејствува против дискриминацијата, нетолеранцијата, предрасудите и насилството од секаков вид.

Повеќе...

Банско вистински избор за зимување и одмор

Од мало, живописно гратче   Банско  прерасна во  главен зимски ски- центар на Балканот.  Накитен со прекрасни стари дрвени куќички, со тесни калдрмени улици, мали плоштади и мноштво кафулиња, ликсузни хотели и ресторани  градот во соседна Бугарија,   кој е под заштита на УНЕСКО во зима дневно освојува  преку 5000 туристи.

Повеќе...

Пратениците Николоски и Шокароски на Политичко собрание на ЕНП во Брисел

Пратениците Александар Николоски,  Харалампие Шокароски и Владимир Ѓорчев,   денеска учествуваат на Политичкото Собрание на Европската народна партија( ЕНП) каде членуваат центар- десните сестрински партии на ВМРО-ДПМНЕ.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK