Пет04102020

Последна промена12:17:53 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Свети великомаченик Мина

Според прологот на МПЦ  Свети Мина бил по потекло Мисирец и војник по занимање, како вистински христијанин, не можеше да го гледа одвратното жртвопринесување на идолите, па ја напушти војската и градот и луѓето и сѐ и отиде во пуста планина.

Повеќе...

Таксистите се сложија да учат англиски

Таксистите ќе мора да учат англиски. Трошоците ќе бидат на товар на Министерството, а заклучно до 2017-та сите ќе треба да го завршат курсот.

Повеќе...

Во среда Ден на дрвото

„Засади здравје“ ова е мотото на овогодинешната дванаесетта акција по ред „Ден на дрвото“

Повеќе...

Закажаните прегледи за среда се одложуваат за сабота

Сите пациентите кои имаат закажано преглед и интервенција на 27 ноември ќе им бидат презакажани за во сабота (30 ноември), имајќи предвид дека среда е прогласен за неработен ден поради одржувањето на акцијата „Ден на дрвото - засади ја својата иднина“, а не е дел од празниците кои се предефинирани во системот.

Повеќе...

Се намалува бројот на живородени деца

Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на живородените деца во третото тримесечје од 2013 година, во споредба со истиот период од претходната година, е намален за 3.2% и изнесува 6 285 живородени деца.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK