Саб08192017

Последна промена02:47:48 PM

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Свети Архангел Гаврил - еден од седумте архангели на Бога

Денес се празнува Свети Архангел Гаврил. Гаврил — архангел во аврамските религии кој се смета дека служи како гласник на Бога и еден од големите седум архангели кои претстојат пред престолот Божји.

Повеќе...

„Добредојде бебе“ - нов проект на министерството за здравство

Министерството за здравство денеска ќе го претстави проектот „Добредојде бебе“, новина со која на родителите, на доброволна основа им се олеснува постапката за вадење извод од матична книга на родени којшто ќе го добиваат во рок од 48 часа, за време на престојот во породилиштето.

Повеќе...

Светата великомаченичка Недела

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Светата великомаченичка Недела.

Повеќе...

Измени во законот за заштита од пушење

Дел од пратениците на владејачката СДСМ  втор пат ќе се обидат да се направат измени во Законот против пушење.

Повеќе...

Свети Андреј, архиепископ Критски

Според календарот на МПЦ денес се одбележува споменот на Свети Андреј, архиепископ Критски.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK