Пет05142021

Последна промена10:21:56 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Седум илјади евра казна за работодавците кои не плаќаат минимална плата

Санкциите се строги, доколку инспекторите затекнат определен работодавач или компанија којашто не исплатила мининална плата од 8,800 денари согласно законот, во тој случај задолжително ќе донесат решение за отстранување на недостатоците.

Повеќе...

Иванов прв на избирачкото ливче

Кандидатот на ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата "За подобра Македонија" Ѓорге Иванов ќе биде прв на избирачкото ливче за претседателските избори на 13 април.

Повеќе...

Заврши обврската за задолжителна зимска опрема во возилата

До вчера важеше законската обврска за  задолжително носењето на зимска опрема во моторните возила. Со тоа возачите на моторните возила повеќе не мора во своите автомобили да ја поседуваат пропишаната зимска опрема на моторните возила кога учествуваат во сообраќајот на пат надвор од населени места.

Повеќе...

Повеќе од 50% од младите жени се невработени

Најголем број невработени лица се на возраст од 25 до 49 години односно вкупно 99 546 невработени мажи и 70 661 жени.  Гледано по пол дури 52% од младите жени се невработени.

Повеќе...

Двојно повеќе полови напади врз малолетни деца

Лани  на подрачје на државата, регистрирани се вкупно 151 кривично дело од областа на кривичните дела против половата слобода и морал, а од вкупниот број, повеќе од половината се извршени над деца.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK