Пет05142021

Последна промена10:21:56 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Утре краен рок за поднесување даночни пријави

Рокот за поднесување на Годишната даночна пријава (ПДД-ГДП) и на Годишниот даночниот биланс за персонален данок на доход (ПДД-ДБ) е понеделник  17 март.

Повеќе...

Потрошувачите се жалат за квалитетот на храната и телекомуникациските услуги

Од  Организацијата на потрошувачи(ОПМ) велат граѓаните, покрај поплаките за храната и правата на пациентите, најмногу реагираат на услугите во мобилната и во фиксната телефонија.

Повеќе...

7000 полицајци на обука за безбедни избори

МВР веќе отпочна со едукација на полициските службеници  за  непречено одвивање на целокупните изборни процеси во државата. Децентрализираната обука, како што нагласи министерката за внатрешни работи м-р Гордана Јанкулоска веќе е отпочната и ќе трае до петти април при што низ неа ќе поминат околу 7.000 полициски службеници.

Повеќе...

Поднесување на даночни пријави до понеделник

Рокот за поднесување на Годишната даночна пријава (ПДД-ГДП) и на Годишниот даночниот биланс за персонален данок на доход (ПДД-ДБ) е 15 март, а бидејќи последниот рок паѓа во сабота (неработен ден), даночните обврзници своите пријави ќе можат да ги поднесат и на 17 март 2014 година (понеделник), како прв работен ден.

Повеќе...

Преподобен Талалеј

Според житието Талалеј бил испосник сириски. Прво се подвизуваше во манастирот на Свети Сава Осветен, но потоа се насели на некои многубожечки гробишта прочуени по појави на демони и плашила.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK