Саб08192017

Последна промена02:47:48 PM

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Пониски цени на роаминг од 1 јули

Од 1 јули Македонците ќе зборуваат поевтино кога патуваат во Србија, Босна и Херцеговина и Црна Гора, кога стапува на сила третиот бран намалување на цените на роаминг услугите меѓу 4 земји потписнички на спогодбата за постепено намалување на цените на роаминг услугите.

Повеќе...

НБМ ќе кова нови монети од 2 денари

Преку објавен оглас, Народната банка на Република Македонија нарача ковани пари со апоенска вредност од 2 денари.

Повеќе...

Кога зборуваме за Охрид, зборуваме за вечноста

„Охрид треба да се смета како свето место за планетата, не во религиозна смисла. Таму треба да е тишина, да владее мирот, тоа може да е и во преносна смисла. Треба на раат да се остават природата и животните, не зборувам само за Блатото, Лагадин, Галичица, туку и за градот, кој веќе нема мир. Треба да се стопира сѐ што се гради и што се планира. Треба да биде тишина. Ние сме среќни што го имаме тоа место, а не некој друг. Некои други биеле војни за него, а ние го имаме и можеме сами да го уништиме од глупост. Се надевам дека ќе се најдат разумни луѓе кои ќе ги отрезнат оние кои се зашеметени од краткоречен финансиски интерес. Кога зборуваме за Охрид, зборуваме за вечноста“, вели режисерот Иван Поповски, кој веќе 25 години живее и работи во Москва и стана еден од најомилените и најнаградувани театарски режисери во Русија.

Повеќе...

Свети апостол Вартоломеј - Вртолом

Според календарот на МПЦ денес е Вртолом - празник на  Светиот апостол Вартоломеј и Светиот апостол Варнава.

Повеќе...

Скопје е третиот најефтин град на светот

Главниот град на Македонија е третиот најефтин град на светот за странците кои што пристигнуваат како туристи или за бизнис, покажува истражувањето на американската консултантска компнанија „Мерсер“ за трошоците на живот во светот.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK