Вто02192019

Последна промена12:26:18 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Света Татјана Римска

Според календарот на Мпц денес се одбележува спомен на Света Татјана Римска. 

Повеќе...

Фатен избеган затвореник од охридскиот затвор

Затвореникот го фатила кумановската полиција.

Повеќе...

Свети Григориј епископ Ниски

Според календарот на МПЦ денес се одбележува спомен на Свети Григориј, епископ Ниски.

Повеќе...

Ѓорчев се пријави за кандидат за претседател

Пратеникот Влатко Ѓорчев соопшти дека ќе се кандидира на партискиот оглас за претседател на државата.

Повеќе...

Продолжен зимскиот распуст

Продолжен зимскиот распуст.

Владата на Република Македонија, покрај серијата мерки со кои се веќе задолжени надлежните министерства, во функција на заштита на здравјето на децата и во функција на скратување на времето на изложеност на загадениот надворешен воздух, донесе итна мерка за продолжување на траењето на зимскиот распуст. Одлуката се однесува на сите ученици од сите јавни и приватни основни и средни училишта во Република Македонија, а истата е донесена преку итна координација на Министерството за образование и наука, Министерството за животна средина и просторно планирање и Министерството за здравство. Продолжување на траењето на зимскиот распуст за сите ученици ќе трае во времетраење од два дена, заклучно со вторник, 22-ти јануари 2019 година. Училиштата ќе бидат во функција, учениците нема да посетуваат настава во наведениот период, стои во дописот до јавноста.Владата на Република Македонија, покрај серијата мерки со кои се веќе задолжени надлежните министерства, во функција на заштита на здравјето на децата и во функција на скратување на времето на изложеност на загадениот надворешен воздух, донесе итна мерка за продолжување на траењето на зимскиот распуст. Одлуката се однесува на сите ученици од сите јавни и приватни основни и средни училишта во Република Македонија, а истата е донесена преку итна координација на Министерството за образование и наука, Министерството за животна средина и просторно планирање и Министерството за здравство. Продолжување на траењето на зимскиот распуст за сите ученици ќе трае во времетраење од два дена, заклучно со вторник, 22-ти јануари 2019 година. Училиштата ќе бидат во функција, учениците нема да посетуваат настава во наведениот период, стои во дописот до јавноста.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK