Пон01222018

Последна промена02:31:47 PM

Back Вие сте на: Home Вести Македонија

Преподобен Спиридон Чудотворец

Преподобен Спиридон Чудотворец се смета за лекар и заштитник на крупниот добиток.

Повеќе...

Католиците денес слават Божиќ

Денеска го прославуваат Божиќ, припадниците на католичката вероисповед.

Повеќе...

Повисоки плати за полицијата

До 2018 година платите на  вработените во МВР ќе пораснат за 20%. Секоја година платата на полициските службеници ќе се зголемува за 5 %.

Повеќе...

Денес се слави Света Ана

Денес се слави зачнувањето на Света Ана. Мајката на Пресвета Богородица.

Повеќе...

Нов туристички производ - Балканска планинарска авантура

Производот “BALKAN HIKING ADVENTURE“ е креиран во текот на 2015год. со поддршка на Германското Друштво за меѓународна соработка - ГИЗ , преку Сојузното Министерство за меѓународна соработка и развој на Германија - БМЗ, со цел поттикнување на економскиот развој во пограничните области на Полошкиот, Југозападниот и Пелагонискиот регион.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK