Сре12122018

Последна промена07:40:10 AM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид

ВИДЕО: Во недела промоција на првата книга позветена на Дебарско кичевската епархија

Вкупно 565 активни  цркви и манастири, функционираат во рамките на Дебарско кичевската епрахија, од нив 203 припаѓаат на  охридскиот регион. Во изминатите  педесет години самостоен и полн црковен живот се  изградиле бројни  храмови,цркви, манастири,  конаци.

Повеќе...

Четврта форумска сесија

Општина Охрид во рамки на втората компонента од проектот „Зајакнување на општинските совети” во четврток на 13-ти декември 2018 година, ја организира четвртата форумска сесија од Форумот на заедници.

Повеќе...

Јавна расправа за буџетот за 2019 година

Во рамки на  отчетното и транспарентно  работење, градоначалникот  Јован Стојаноски и секретарот Игор Бежоски  заедно со раководителите на општинските сектори  денеска во просториите на општина Охрид  одржаа јавна  расправа за фискалната  стратегија и нацрт програмите за буџетот за 2019 година.

Повеќе...

Куче нападна девојче во Охрид

14 годишното девојче била искасана по левата нога.

Повеќе...

Фудбалската приказна на кралскиот светски гигант продолжува во Охрид

Фудбалската приказна на кралскиот светски гигант  продолжува во Охрид.

Повеќе...

Колекторот на Охридското езеро конечно под капа на државата

Колекторот од Охридското езеро конечно под капа на државата.

Повеќе...

Јавен повик до доверителите за пријавување на неплатени побарувања

Општина Охрид објавува јавен повик до доверителите за пријавување на неплатени побарувања.

Повеќе...

П?АШАЛНИК: Во јануари продолжува реконструкцијата на болницата „Св Еразмо“

Ексклузивно во емисијата „П?АШАЛНИК“ на ТВМ Телевизија директорот Ацо Велески откри дека во јануари продолжува реконструкцијата на специјаланта болница Свети Еразмо во Охрид.

Повеќе...

Повик за достава на проектни идеи

Во врска со објавениот втор повик за аплицирање на проектни предлози во рамките на ИПА- програмата за прекугранична соработка меѓу Република Македонија и Република Албанија за периодот 2014-2020 година, Општина Охрид ги поканува сите заинтересирани страни (НВО, јавни институции, образовни инситуции и други , кои се подобни за аплицирање во повикот) да достават свои проектни идеи кои би биле подобни за аплицирање согласно правилата за аплицирање на повикот.

Повеќе...

Учениците од угостителско лидери во струката!

На 5.12.2018 година во штипското средно училиште ,,Коле Нехтенин” се одржа петтиот државен натпревар ,,Лидер на струка 2018” во организација на Министерството за образование и наука и Центарот за средно стручно образование.

Повеќе...

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK