Нед12162018

Последна промена04:44:54 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Живка Ангелоска претседател на охридскиот совет

Живка Ангелоска претседател на охридскиот совет

Сподели

На денешната седница, Живка Ангелоска беше избрана за претседател на Советот на општина Охрид.

Живка Ангелоска, како што беше наведено во предлогот за избор, е родена во  1979 година, дипломирала на Правниот факултет „Јустинијан Први“ на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, а има положено и правосуден испит.Работела како раководител на секторот на општи и заеднички работи во ЈП „ Охридски комуналец“, била директор на ЈП „Градски пазар“ , а сега е раководител на секторот за општи и правни работи  во хотелот „Гранит“.

Советниците на втората седница од новиот состав ги прифатија решенијата за формирање на Статутарно-правна комисија, како и комисии за финансии и буџет,  за јавни и комунални дејности,  за урбанизам,  за општествени дејности,  за туризам и локален економски развој, за заштита на животната средина,  за млади и спорт,  за месна самоуправа,  за одбележување празници и манифестации и доделување награди и признанија и  за еднакви можности меѓу мажите и жените, а беа прифатени и предложените одлуки  за измена на распоредот на средствата на буџетот на општина Охрид за 2017 година и за буџетскиот календар за 2018 година.

ВИДЕО од седницата:

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK