Вто10232018

Последна промена03:41:59 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Пешачка патека од Саат кулата до Света Сава

Пешачка патека од Саат кулата до Света Сава

Сподели

Ќе се гради пешачка патека од Саат кулата до црквата Света Сава во стариот дел на градот.

Овој проект е дел од низата кои ќе ги финансира Југозападниот плански регион. Ќе биде конечно уреден и плоштадот „Табана“ и улицата „Коста Абраш“.

Меѓу останатите проекти се и реконструкција на кровот  на градинка „Развигорче“, промена на системот за греење во „Росица“. 

Како  и  изработка на проектно – техничка документација за реконструкција на улиците „Абас Емин“, „7-ми ноември“ и патот до црквата Св.Атанасие во селото Горно Рамне, информира  градоначалникот Стојаноски.

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK