Сре12122018

Последна промена07:40:10 AM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Продолжуваат чествувањата на патронот на Охрид

Продолжуваат чествувањата на патронот на Охрид

Сподели

Продолжуваат чествувањата по повод патронот на градот Охрид - Свети Климент Охридски.

Денес прво промоција на книга а потоа традиционални изложби. Вечерва в Центарот за култура е свечената приредба на ОСУ„Св.Климент Охридски“. 

07.12.2017 г. ( четврток)
12.00 часот
• Промоција на книгата „Слова за Свети Климент Охридски“ од
проф. д-р Димитар Пандев

Место: Општина Охрид ( голема сала)

 

18.30 часот
• Традиционална изложба на фото-клубот „Охрид“
Место: НУ Центар за култура „Григор Прличев“ ( изложбен салон)

19.00 часот
• Традиционална изложба на роднокрајни ликовни уметници
Место: НУ Центар за култура „Григор Прличев“( галерија)

19.30 часот
• Свечена приредба по повод патрониот празник на ОСУ„Св.Климент Охридски“
Место: НУ Центар за култура „Григор Прличев“

 

08.12.2017 г. ( петок)
11.00 часот
• Поклонение пред моштите на свети Климент Охридски
Место: Светиклиментовата црква на Плаошник

 

11.30 часот
• Полагање свежо цвеќе на споменикот на „Св. Климент Охридски“
Место : ОУ „Св.Климент Охридски“

 

12.00 часот
• Полагање свежо цвеќе на споменикот на „Св. Климент Охридски “
Место : Градски плоштад „Св.Климент Охридски“

20.00 часот

• СВЕЧЕНА АКАДЕМИЈА -
по повод Денот на градот Охрид - Св.Климент Охридски

Место : х. „Инекс – Горица“ (дијамантска сала)

 

09.12.2017 г. ( сабота)
12.00 часот
• Хуманитарен музички хепенинг (рок-мобилизација во чест на Св. Климент Охридски), во организација на ОО Црвен Крст – Охрид
Место : Градски плоштад

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK