Пет10192018

Последна промена10:41:53 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Загадена водата во Билјани извори

Загадена водата во Билјани извори

Сподели

Водата во Билјани извори забранета за пиење.

Во интерес на навремено и точно информирање на јавноста со цел грижа на здравјето на населението, ве известуваме дека наодите од последната физичко-хемиска и микробиолошка анализа на водата од изворот-Билјанини извори покажуваат дека водата содржи патогени бактерии и согласно Правилникот за безбедност на вода, водата е микробиолошки неисправна и не е здравствено безбедна за пиење., информираат од Центар за јавно здравје Охрид

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK