Сре12122018

Последна промена07:40:10 AM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Општината ќе ги помага саемските настапи на хотелиерите и туристичките работници

Општината ќе ги помага саемските настапи на хотелиерите и туристичките работници

Сподели

Градоначалникот денес оствари средба со хотелиерите и туристичките работници. Општината ќе ги помага саемските настапи ан хотелиерите и туристичките работници. Се дефинираат заеднички настапи на самексите манифестации. 

 

 

-„Имаме средба со хотелиерите и туристичките работници и ќе имаме повторно и следната недела до крајот на месецот уште неколку средби. Првата основна причина е организација на самеските настани кои следуваат следниот период, за да имаме заеднички организиран настап.Нашата цел е заеднички да договориме што се треба да направи општината за да иамме еден добар настап а првичната цел е да утврдиме целните пазари на кои и општина Охрид треба да ги потпомага хотелиерите и сите бизнисмени поврзни со туризмот“, истакна градоначалкникот.

 

Целта е да размениме мислења и да издвоиме буџетски средства за промоција на градот Охрид.

 

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK