Вто10232018

Последна промена03:41:59 PM

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Градоначалникот преку средби со граѓаните се запознава со проблемите

Градоначалникот преку средби со граѓаните се запознава со проблемите

Сподели

Градоначалникот , Јован Стојаноски, претставници од секторите  за урбанизам и комунален развој и директорите од јавните претпријатија, „Охридски комуналец“ и „Водовод“, синоќа во ОУ „Христо Узунов“ имаа средба со жителите од УЗ „Горна влашка маала“.

 

На собирот се разговараше за проблеми од комуналната и урбана сфера, изградба и реконструкција на улици како и отворање на пристапни патишта. Жителите од оваа урбана заедница ја добија поддршката од градоначалникот Стојаноски за стопирање на постапката за поставување базна станица на мобилен оператор на приватен објект во непосредна близина на ОУ „Христо Узунов“.

Претходно во  големата сала на Општина Охрид, секретарот Игор Бежоски и надлежните служби имаа состанок со жителите од УЗ „Даме Груев“. Охриѓаните од овој дел на Охрид  побараа отворање на пристапни патишта, изградба на нови одводи, нивелирање на шахти , а даваа и свои предлози за решавање на останати проблеми од комуналната и урбана сфера.

Во рамки на предвидените  собири со граѓани,градоначалникот со надлежните служби денеска ќе имаат средби со жителите од УЗ „ Гоце Делчев“,со мештаните од МЗ Рамне и  УЗ„Радојца Новичиќ“ .

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK