Сре03202019

Последна промена01:03:51 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Избрани нови членови на ОК на Вмро Дпмне

Избрани нови членови на ОК на Вмро Дпмне

Сподели

 И.К на ВМРО-ДПМНЕ, на седница одржана на ден 14.5.2018 година, донесе одлука со која изврши избор на новиот состав на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Охрид.

Овој тим во идниот период ќе биде меѓу народот, ќе разговара и ќе ги слушне мислењата, потребите и проблемите на граѓаните на општина Охрид. Се разбира добредојдени ќе бидат и критиките за евентуални пропусти од минатото и ќе се извлече поука истите во идните да не се повторуваат. Во новиот тим има математичари, правници, доктори, економисти, професори, луѓе од различни фели, кои се компетентни во овој момент енергично и беспоштедно да се спротивстават на погрешните политики на актуелната власт како на локално така и на централно ниво. Овој тим го сочинуваат лица кои претставуваат склоп на млади и искусни личности:  Сашо Донев – Претседател, Дипломиран Политиколог;  Лидија Тилева - Потпретседател, Доктор-Стоматолог Специјалист Ортодонт;  Јордан Пуроски – Потпретседател, Професор по информатички технологии;  Александар Китески – Секретар, Дипломиран правник;  Коста Трифуноски – Технички секретар, Дипломиран филолог;  Сашо Василески – Член, Пратеник, Доктор Специјалист Интернист;  Љубен Арнаудов – Член, Пратеник, Доктор Специјалист Гинеколог;  Љубинка Корабоска – Член, Дипломиран менаџер - Магистер по туризам;  Цветко Андреески – Член, Универзитетски професор;  Хари Шокароски – Член, Доктор Специјалист Анестезиолог-реаниматор;  Томислав Петровски – Член, Доктор Специјалист по ортопедска хирургија и трауматологија;  Славица Ќосеска – Член, Болничар;  Колчо Грозданов – Член, Доктор Специјалист Уролог;  Ангел Јанев – Член, Магистер за компјутерски науки и информатика;  Мишел Наумоски – Член, Адвокат;  Лидија Петкоска – Член, Дипломиран менаџер по туризам и угостителство;  Илија Арнаудоски – Член, Дипломиран по безбедност и финансиска контрола;  Ана Крстеска – Член, Магистер по дефектолошки науки;  Ѓоко Трпоски – Член, Дипломиран менаџер по царина и шпедиција;  Енес Рифат – Член, Електротехничар;  Маја Гугоска – Член, Дипломиран Професор по македонски јазик и литература;  Љубен Маркоски – Член, Машински техничар;  Александра Настоска-Николоска – Член, Дипломиран универзитетски инжинер по информатички науки и технологии;  Ристе Мишев – Член, Дипломиран менаџер по туризам;  Билјана Толевска-Стевоска – Член, Дипломиран инжинер по хемија;  Марија Јоноска – Член, Економски техничар;  Гоце Буџакоски – Член, Дипломиран менаџер по царина и шпедиција;  Билјана Коталески – Член, Дипломиран менаџер по осигурување;  Миле Шибакоски – Член, Дипломиран менаџер по царина и шпедиција; Исто така дел од новиот Општински комитет ќе бидат и претставници на месните комитети и тоа: 

-Зоран Пазаркоски – МК Рача – Член, Дипломиран Правник; 

-Саше Здравески – МК Стар Град – Член; Дипломиран градежен инжинер;

-Ѓорѓи Бошалески – МК Горна Влашка Мала – Член, Дипломиран менаџер по туризам;

- Роберт Билбилоски – МК Велгошти – Член, Дипломиран менаџер по царина и шпедиција; -

-Борче Петкоски – МК Куратица – Член, Машински инжинер;

-Игор Јовески – МК Железничка – Член, Дипломиран менаџер по туризам, информираат од Центар за комуникации на ВМРО-ДПМНЕ ОК Охрид.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK