Пет05242019

Последна промена07:37:40 PM

 

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Советниците денес одлучуваат за паркинзите во Охрид

Советниците денес одлучуваат за паркинзите во Охрид

Сподели

Градските советници денес имаат тешка задача. Ќе носат одлуки за измените во паркирањео во градот. 

 

Ова се трите „жешки“ точки за кои денес ќе расправаат охридските советници: 

Предлог-одлука за давање согласност на Одлуката за степен на ограничување на паркирање (зонско паркирање) во општина Охрид.
Предлог-одлука за давање согласност на Одлуката за дополнување на Одлуката за утврдување на цени за користење на спортски објекти и паркинг-простори со кои стопанисува ЈП „Билјанини Извори“-Охрид бр. 02-480/4 од 14.05.20018 година.
Предлог-одлука за давање согласност на Одлуката за дополнување на Одлуката за утврдување на цени за користење на спортски објекти и паркинг-простори со кои стопанисува ЈП „Билјанини Извори“-Охрид бр. 02-529/3 од 29.05.20018 година.

Новите предлози предвидуваат претворање на сите градски улици во паркинзи од различни зони , на што бурно реагираат жителите на градот Охрид , особено оние кои живеат во центарот. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK