Сре03202019

Последна промена01:03:51 PM

 

Back Вие сте на: Home Вести Охрид Втор Интернационален Олимписки пливачки маратон

Втор Интернационален Олимписки пливачки маратон

Сподели

Клубот за спортови на вода “ОХРИДСКИ БРАНОВИ 2008” Охрид, со задоволство го најавува одржувањето на, по втор пат во Македонија, Интернационалниот Олимписки пливачки маратон на 10 км. “Охрид 2018” кој Ќе се одржи на 11.08.2018 г. (сабота) на Охридското езеро на водената површина помеѓу “Старото пристаниште-х.Палас” и х. Милениум.

Предвидено е стартот на трката за мажи да биде во 12 ч., за жени во 12:05 ч., а пристигнување на пливачите на целта се очекува околу 14 ч. кога Ќе се доделат медаљи на победниците.
За регуларноста на Пливачкиот маратон на 10 км., како олимписка дисциплина, Ќе се грижат судии од МеЃународната пливачка феде

рација ФИНА и клубот Охридски бранови 2008.
ПовеЌе информации за оваа пливачка манифестација Ќе можете да добиете на техничкиот состанок со пливачите, тренерите и судиите кој Ќе се одржи денес, 10.08.2018 г. во х. Милениум со почеток во 19 ч.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK