Саб03232019

Последна промена10:04:35 AM

 

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Следуваат јубилејните 25-ти „Охридски трубадури“

Следуваат јубилејните 25-ти „Охридски трубадури“

Сподели

Овогодишните „Охридски трубадури“ ќе се одржат од 6 до 8 септември.

Овогодишниот интернационален фолк музичкиот фестивал „Охридски трубадури“ ќе понуди многу новосоздадени песни во духот на македонскиот мелос.Организаторите велат дека проектот за сцената е готов и веќе се реализира, посочувајќи дека големата бина ќе биде поставена на Охридското Езеро во самиот центар на Охрид. На балканскиот музички спектакл ќе има 22 песни а ќе пеат Ален Исламовиќ ( БиХ), Карлос (Бугарија), Жак Худек, Владо Калембер и групата „Колонија’’ (Хрватска), Елизабет Христоу (Грција), групата ’„Балканика’’, Марко Кон, Мерима Његомир и Нада Обриќ (Србија), Петар Нечоски, Милован Секулоски, Благица Павловска, Кате и „Нели ти реков’’, Мерима Његомир, „Молика оне’’,’„Соната’’, ’„Скопски боеми’’, Ѓорѓи Дичоски, Сашо Николовски, Серафина Фантаузо, Зоран Христов, Дејан Добревски, Методија Столески, Руса и Раде, Мирко Вретоски, Нино Величковски, Сандра Милковска и Кумановски трубадури.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK