Пет05242019

Последна промена07:37:40 PM

 

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Преполовени нивоата на Сатеска и Црни Дрим

Преполовени нивоата на Сатеска и Црни Дрим

Сподели

Месецов, реките Сатеска и Црни Дрим имаат преполовени нивоа во споредба со ланскиот октомври.

Речиси четири пати пониски од просекот за октомври се нивоата на реките Вардар кај Јегуновце и на Сатеска кај Ботун, додека Вардар кај Зајчев Рид и Црн Дрим кај Ложани се преполовени, покажуваат хидролошки мерења на УХМР.Пониски од октомврискиот просек се и нивоата на Вардар кај Демир Капија, Треска кај Македонски Брод и Крива Река кај Крива Паланка, додека покачувања бележат Црна кај Новаци и Брегалница кај Берово.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK