Пет11222019

Последна промена11:20:32 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Дали ќе се уриваат платформите вдолж брегот на Охридското езеро?

Дали ќе се уриваат платформите вдолж брегот на Охридското езеро?

Сподели

Дали ќе се уриваат платформите кои длабоко навлегуваат во Охридското  езеро?

Вдолж краајббрежието има голем број на дивоградби платформи кои се користат како угостителски објекти, а  се дел од забелешките на Унеско.

Градоначалникот на Охрид Константин Георгиески запрашан што ќе биде со тие објекти одговори: 

 

-„Оние објекти кои имаат решенија за отстранување треба да бидат предмет на третирање и одлука како да се поспати по тие објекти. Ќе кажам дека најлесно е да се руши , јас не сум поборник за репресивни мерки меѓутоа мора да се изнајде соодветно решение. Ќе видиме и да отстрануваме ние сигурно нема тоа да го правиме во сезона“. 

Изградените платформи на кои постојат угостителски објекти од друга страна се туристичка атракција место каде туристите уживаат. 

Поградец пред три години ги сруши сите платформи и бетонски зданија на брегот на Охридското езеро од албанска страна. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK