Нед01192020

Последна промена10:22:07 AM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид По трет пат се чисти патот за охридско Велестово

По трет пат се чисти патот за охридско Велестово

Сподели

Во изминатиов период во 3 наврати се изврши расчистување на патот кој води до село Велестово од расфлан комунален отпад, но повторно истата слика.

-„Расфрлан отпад од најлонски ќеси и хартија на сите свиоци каде што застануваат граѓани и туристи и покрај тоа што се поставени информативни табли за забрана на фрлање на отпад.
Денес повторно се расчистува истиот патен правец. Со оваа акција покрај расчисувањето сакаме да влијаеме на несовесните групи граѓани и поединци за подигнување на еколошката свест“, велат од ЈП „Охридски Комуналец“.

Воедно, после успешно завршената акција за расчистување на магистралниот пат Охрид-Св.Наум, денес се пристапи кон расчистување на магистралниот пат Охрид-с.Подмоље. Акцијата започна во 5 часот при што се ангажирани 10 комунални работници.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK