Чет02272020

Последна промена08:46:00 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Директори и професори од угостителските училишта од Хрватска во Охрид

Директори и професори од угостителските училишта од Хрватска во Охрид

Сподели

Денеска во просториите на ОУТУ " Ванчо Питошески " се одржа средба помеѓу директорот на училиштето Марјан Радески, стручните професори од училиштето со здружение на директори од угостителските училишта од Хрватска.

На средбата се разменија искуства од начинот на реализација на редовната настава, практичната настава како и фериалната пракса. Гостите од Хрватска ги посетија кабинетите по практична настава и училниците на училиштето. Од училиштето не информираат дека од оваа средба најважно е воспоставувањето на меѓународна соработка помеѓу ОУТУ " Ванчо Питошески" и угостителските школи од Загреб, Шибеник, Сплит, Опатија, Чаковац, Вараждин, Винковци, Пореч и Омиш. Соработаката ќе продолжи на тој начин што учениците од ОУТУ " Ванчо Питошески" феријалната пракса ќе ја обавуваат во училиштата во Хрватска.

Училиштето деновиве се подготвува за патрониот празник 59 години ОУТУ " Ванчо Питошески".

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK