Пет02282020

Последна промена11:29:38 AM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Нови покриви за четири охридски училишта

Нови покриви за четири охридски училишта

Сподели

Деновиве започнаа работни активности за промена на покривната конструкција на подрачниот училишен објекти на ОУ „Свети Наум Охридски“ во  селото Елшани и на покривната конструкција на училишниот објект на ОУ „Братство Единство“ во населбата Лескајца.

 

Овие инвестиции се предвидени во ремки на Годишната програма за образование за 2019 година. За објектот во Елшани, од општинскиот буџет се наменети 951.608 денари, а за училиштето во Лескајца 3.239.482 денари.

Во текот на наредните денови се очекува да започнат и работни активности за промена на покривната конструкција на ОУ „Христо Узунов“ во вредност од 4.109.512 денари и промена на покривната конструкција во подрачниот училишен објекти на ОУ „Свети Наум Охридски“ во селото Коњско.

 
 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK