Чет10292020

Последна промена07:31:11 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Ќе започне со работа стационарот за кучиња во Охрид

Ќе започне со работа стационарот за кучиња во Охрид

Сподели

Конечно ќе се стави крај со проблемот со бездомните кучиња во Охрид.

Ќе започна со работа стационарот на Мауцкер. Овој проект започна со реализација пред една година,  но беше стопиран поради мораториумот.

Советниците на минатата седница пред два дена , изгласаа земјиштето на Мауцкер да биде во сопственост на ЈП Охридски Комуналец, сега се чека уште дозволата за работа. 

-„Постапкат е завршена избран е и ветеринар, и компанија за набавка за храна. Се чекаше само дозволата од Агенција за храна и ветеринарство, која сега се очекува да ја добиеме после изработката на локалната планска докуменатцација. Нема пропаднаи тендери, Поминаа седум месеци од изборот на тендерот на ветеринар и тој е со важност од една година“,  појаснува  Љупчо Грданоски директорот на ЈП Охридски Комуналец“.

Во два случаи досега било интервенирано со агресивни кучиња. 

-ие два пати иамме користено услуги  на ветеринарот. беа заловени два пати агресивни кучиња. од улица со дозвола на Агенцијата за ветеринарство, додава Граданоски. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK