Сре07152020

Последна промена03:46:28 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Регионален центар за третман на деца со аутизам во Охрид

Регионален центар за третман на деца со аутизам во Охрид

Сподели

Ова е втор регионален центар за третман на деца со аутизам.

Регионален центар за третман на деца со аутизам, кој денеска отпочнува со работа, е сместен во општата болница во Охрид. Станува збор за современ центар за рехабилитација, едукација и сензорна интеграција наменет за ран третман на деца со аутизам АДХД и Аспергеров синдром, по ист таков отворен во Специјалната болница за ортопедија и трауматологија „Св.Еразмо“. Се очекува, на отворањето да присуствуваат сопругата на претседателот Елизабета Георгиевска Пендаровска, министерот за здравство Венко Филипче, министерот за здравство на Република Бугарија Ананиев, претставници на дипломатскиот кор и други.. Носител на проектот е Здружението на граѓани за третман на лица со аутизам, АДХД и Аспергеров синдром „ВО МОЈОТ СВЕТ“. Реализацијата на проектот е со поддршка на Министерство на здравство, кое со одлука ги отстапи просторите за користење во Општата Болница и болницата „Св. Еразмо“ во Охрид. Реконструкцијата и опремувањето на центрите е финансирано од амбасадите на Република Бугарија и Република Чешка во Македонија.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK