Сре08122020

Последна промена11:40:09 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Нов начин на наплата на паркинг во Охрид

Нов начин на наплата на паркинг во Охрид

Сподели

Се воведува нов начин на наплата на паркинг во Охрид. 

 

ЈП "Билјанини Извори" ја известува јавноста дека од ден 20 јануари 2020 год. ( понеделник) ќе започне да го применува новиот начин за наплата на паркинг за сите корисници кои не извршиле плаќање или му истекло времето за кое извршил плаќање. Имено доколку нашите наплатувачи се соочат со горенаведениот проблем околу наплатата на паркингот тие согласно одлуката на Советот на Општина Охрид од 10.06.2019 година со број 08-8433/27 ќе издаваат паркинг билет со налог за плаќање од 8 дена  од денот на издавање. Цената на паркинг билетот доколку се плати во рок од 24 часа изнесува 800 денари односно 1000 денари ако се плати во рок од 8 дена. Доколку корисникот не ја изврши уплатата во рок од 8 дена ЈП "Билјанини Извори" согласно актите на претпријатието ќе поведе соодветна постапка за наплата пред надлежните органи. ЈП Билјанини Извори се надева дека сите корисници на паркинг место со кое стопанисува претријатието ќе ги почитуваат одлуките и уредбите на претпријатието и Советот на Општина Охрид со што во иднина се помалку би имале недоразбирања со нашите корисници околу користењето и наплатата на паркинг местата, информираат од ЈП Билјанини извори. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK