Вто04072020

Последна промена04:20:18 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Инфо табли пред историските знаменитости

Инфо табли пред историските знаменитости

Сподели

Таблите се пред означени културно историското наследство.

Локалната самоуправа во соработка со НУ„Завод и Музеј“, како дел од своите програмски активности го реализираше проектот за поставување на информативни табли на објектите кои се означени како културно наследство во Охрид. Информативните табли се поставени за полесно информирање на бројните посетители за значењето и суштината на знаменитостите. Текстовите на таблите содржат важни информации за објектите и се во насока на афирмација и промоција на oхридската култура и развој на културниот туризам. Таблите се поставуваа во согласност со Одобрението издадено од Министерство за култура односно од Управата за заштита на културното наследство.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK