Вто04072020

Последна промена04:20:18 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Судијата Винца, в.д. претседател на Основниот суд Охрид

Судијата Винца, в.д. претседател на Основниот суд Охрид

Сподели

Според законските прописи, в.д. претседателот нема право да биде кандидат за избор на претседател на Основниот суд Охрид.

Со одлука на Судскиот совет, за вршител на должност претседател на Основниот суд во Охрид е назначен Вулнет Винца, судија кој долги години работи во овој суд. Винца, кој предходно беше судија и во судот во Струга, доаѓа на местото на досегашниот претседател Милчо Клишески.
Инаку, во трката за претседател на Основниот суд Охрид, беа судиите : Весна Кичеец, Васил Баткоски, Владо Дејаноски и Ефтим Попески. Судијата Дејаноски претходно во еден мандат беше претседател на судот а Попески беше раководител на КПУ Затвор Охрид.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK