Вто07072020

Последна промена03:26:43 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Охридската полиција им дели протоколи на угостителите

Охридската полиција им дели протоколи на угостителите

Сподели

Превентивно СВР Охрид соработува со угостителите.

СВР Охрид, преку одделението за превенција, презема активности за контрола во спроведувањето на мерките и препораките на владата за заштита и превенција од корона вирусот – COVID 19 поврзани со доследно почитување на протоколите за отворање и работа на кафетериите и угостителските објекти за исхрана.
- Во рамките на овие превентивни активности, на целото подрачје на СВР Охрид, полициски службеници остваруваат редовни контакти со сопствениците и другите одговорни во угостителските објекти заради укажување на неопходноста од целосно спроведување на предвидените безбедносни мерки за заштита од Ковид 19 и успешно менаџирање со објектите под овие околности, изјави м-р Стефан Димоски, портпарол на СВР Охрид.

 

Во рамките на активностите, полициските службеници, на угостителите им делат флаери со целосниот сет мерки од протоколите за работа.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK