Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Ротари клубот Охрид ќе донира медицинска опрема

Ротари клубот Охрид ќе донира медицинска опрема

Сподели

Како резултат на многу успешната меѓусебна соработака со Ротари клуб Охрид, ќе се реализира уште една нивна донација во висина од 45.519,00 евра. Донациајта ќе биде во вид на медицинска опрема за одделот Педијатрија и ќе се состои од:

 

1.ЕХО апарат со две сонди(кариолошка и педијатриска)

2.ЕКГ

3.Микроскоп

4.Пулсоксиметар(2 бр.)

5.Спирометар(4 бр.)

6.Инфузомати(4 бр.)

7.Оксигенометар(2 бр.)

8.Инхалатор(4 бр.)

Во тек се сите законски постапки за набавување на опремата.

Со добивањето на ова за многу ќе се подобрат условите на давање на здравствените услуги кај децата.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK