Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Швајцарска агенција ќе го финансира проектот за пречистителна станица Трпејаца

Швајцарска агенција ќе го финансира проектот за пречистителна станица Трпејаца

Сподели

Потпишан е  Договорот со ГИЗ РЕД Програмата и Швајцарската агенција за развој и соработка за финансирање на четири регионални проекти, информираат од Центарот за развој на  југозападниот плански  регион.

 

Станува збор за следниве четири проекти:

1. Изработка на основен проект за пречистителна станица во населбата Трпејца

2. Изработка на основен проект за колекторски систем од Радожда до Калишта

3. Изработка на основен проект за пречистителна станица во Центар Жупа, и

4. Изработка на Cost benefit analysis за систем за одведување отпадни води во Кичево

На прес  конференцијата закажана за утре ќе бидат изнесени детални информации за реалиазцијата на овие значајни инфраструктурни проекти кои се дел од годишната приоритетна листа на проекти утврдена од страна на Советот за развој на Југозападниот плански регион.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK