Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Со пари од Каен ќе се штити културното наследство на Охрид

Со пари од Каен ќе се штити културното наследство на Охрид

Сподели

“Изработка на план за интегрирана заштита на старото градско јадро на Охрид“, е проектот со кој Општина Охрид аплицираше и доби средства  за негова реализација  во износ од 13 000 евра  од Каен- Долна Нормандија.

 

Проектот е дел од програмата за децентрализирана соработка меѓу регионот Долна Нормандија и Република Македонија и се реализира преку Асоцијацијата на Агенции за Локална Демократија. Носители на проектните активностите ќе бидат општина Охрид  и општина Каен во соработка со Завод и музеј од Охрид.

Оваа конкретна соработка меѓу Општина Охрид и Општина Каен е резултат на работната посета што неодамна во Долна Нормандија ја оствари делегација на  Општина Охрид, предводена од секретарот на општината- Димитар Спасески.  

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK