Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Учениците од “Климент Охридски” во посета на метеролошката станица

Учениците од “Климент Охридски” во посета на метеролошката станица

Сподели

Во рамките на реализирањето на содржините по наставниот предмет Природа во  IV одделение, а со цел продлабочување на знаењата за брзи и бавни промени на површината на Земјата, учениците од ОУ„Св.Климент Охридски“-Охрид беа во посета на Метеоролошката станица во градот.

 

Учениците се запознаа со инструментите што се користат за мерење температура и други параметри што го отсликуваат времето во местото и врз основа на кои се формира временската прогноза. На посетата учениците имаа можност да дознаат кога се чита минималната и максималната температура во текот на денот.

 

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK