Пет10302020

Последна промена08:39:14 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Седум месеци поддршка за ранливите категории во Охрид

Седум месеци поддршка за ранливите категории во Охрид

Сподели

Георгиески со јавна благодарност до тимовите на Црвен крст, кои седум месеци се на терен и вршат достава на хуманитарни пакети до социјално ранливите семејства.

 

Упатувам јавна благодарност до Mобилните тимови на Црвен крст Охрид и на Општина Охрид кои непрекинато седум месеци се вклучени во напорите за ублажување на последиците од пандемијата на КОВИД-19. Започнувајќи од 16.03.2020 година, заклучно со вчерашниот ден 15.10.2020, овие тимови одговориле нa 670 барања за набавка и достава на прехранбени продукти, на средства за хигиена и на лекови, како и за други видови асистенција на постари и изнемоштени лица, лица со хронични заболувања, самохрани родители, лица со попреченост и други граѓани на кои им била неопходна поддршка.
Испорачале 127 пакети со хронична и онколошка терапија во соработка со Министерството за здравство, Клиниката за онкологија и Црвен крст на Град Скопје.
Доставиле 955 пакети со прехранбени продукти и 882 пакети со хигиенски средства, обезбедени од Црвен крст Охрид, Општина Охрид, општествено одговорни компании и организации и хумани граѓани.
Дистрибуирале 881 мал пакет со леб и печива до домаќинства на лица во социјален ризик како дел од хуманитарната акција на Општинскиот кризен штаб и на „Жито леб“, која се реализираше од средината на април до средината на јуни, информира градоначалникот на Охрид Константин Георгиески. 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK