Чет07292021

Последна промена06:48:09 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Во Охрид 149 активни случаи на корона, во Струга 81

Во Охрид 149 активни случаи на корона, во Струга 81

Сподели

Во Охрид 149 активни случаи на корона,  во Струга 81.


За период од 17 до 23 октомври 2020 г.
- Материјали (брис грло и нос) за тестирање на присуство на COVID-19 земени се од вкупно 126 лица во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа и анализирани се во лабораториите на Институтот за јавно здравје Скопје
- Од вкупно земените материјали, 58 се земени по епидемиолошки индикации (лица кои исполнуваат критериуми за дефиниција на случај), а 68 материјали зе земени при тестирањето со упат од матичен лекар-МОЈ ТЕРМИН
- Од вкупно тестираните лица во сите лаборатории во овој период, лабораториски е дијагностицирано присуство на COVID-19 кај вкупно 132 лица и тоа кај 86 лица од општина Охрид, кај 33 лица од општина Струга и кај 13 лица од општина Дебар.
- Во овој период оздравени се 14 лице од Охрид, 19 лица од Струга и 3 лице од Дебар.
- Во овој период починати се 2 лица од општина Струга
- Активни случаи во Охрид се 149, во Струга 81, а во Дебар 53.

Од почетокот на епидемијата до 23 октомври 2020:
-лабораториски е дијагностицирано присуство на COVID-19 кај вкупно 1665 лица во општините Охрид, Дебрца, Струга, Вевчани, Дебар и Центар Жупа, од кои кај 582 лица во општина Охрид и Дебрца, 768 лице во општина Струга и Вевчани и 315 лица во општина Дебар и Центар Жупа.
-оздравени пациенти од Охрид се 411, од Струга се 617, а од Дебар и Центар Жупа се 247 пациенти
-од општина Охрид и Дебарца има 21 починати пациенти, од општина Струга се починати 70, а од Дебар и Центар Жупа се починати 15 лица

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK