Сре12022020

Последна промена02:47:09 PM

SCREEN

Cpanel

  

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид 26 нови случаи на корона во Охрид

26 нови случаи на корона во Охрид

Сподели

Во последните 24 часа се направени 2647 тестирања, а регистрирани се 870 нови случаи на ковид-19.

 

Во: - Скопје 422 - Куманово 28 - Дебар 10 - Штип 25 - Прилеп 28 - Тетово 64 - Струга 10 - Велес 38 - Битола 29 - Охрид 26 - Кавадарци 9 - Гостивар 23 - Гевгелија 13 - Струмица 55 - Крива Паланка 5, - Радовиш 10 - Крушево 1 - Кочани 13 - Пробиштип 4 - Демир Хисар 2 - Македонски Брод 1 - Берово 3 - Валандово 2 - Виница 1 - Делчево 6 - Кратово 3 - Свети Николе 4 - Кичево 20 - Ресен 7 - Неготино 8 Починати се 14 лица, тројца пациенти од Скопје (51, 60 и 83г), тројца од Куманово (65, 71 и 53г), еден пациент од Дебар (80г), двајца од Прилеп (55 и 56г), еден од Тетово (63г), еден од Велес (65г), еден од Струмица (68г), еден од Радовиш (72г) и еден пациент од Кратово (75г). Сите се починати во болнички услови. Денеска Институтот за јавно здравје регистрира 292 оздравени пациенти од: - Скопје 142 - Куманово 14 - Штип 8 - Прилеп 9 - Тетово 21 - Струга 2 - Велес 2 - Битола 9 - Охрид 4 - Кавадарци 2 - Гостивар 4 - Гевгелија 5 - Струмица 26 - Радовиш 7 - Кочани 6 - Пробиштип 1 - Пехчево 1 - Берово 5 - Валандово 3 - Кратово 1 - Свети Николе 3 - Кичево 8 - Ресен 4 - Неготино 5 Досега во земјата се направени вкупно 240.658 тестирања на Ковид-19. Вкупната бројка на ковид дијагностицирани во нашата земја од почетокот на епидемијата изнесува 28697, бројката на оздравени пациенти е 19771, на починати е 963, а бројот на активни случаи изнесува 7963. ----- Gjatë 24 orëve të fundit janë kryer 2647 teste dhe 870 raste të reja të Covid-19 janë regjistruar në: - Shkup 422 - Kumanovë 28 - Dibër 10 - Shtip 25 - Prilep 28 - Tetovë 64 - Strugë 10 - Veles 38 - Manastir 29 - Ohër 26 - Kavadar 9 - Gostivar 23 - Gjevgjeli 13 - Strumicë 55 - Kriva Pallankë 5, - Radovish 10 - Krushevë 1 - Koçanë 13 - Probishtip 4 - Demir Hisar 2 -Makedonski Brod 1 - Berovë 3 - Valandovë 2 - Vinicë 1 - Dellçevë 6 - Kratovë 3 - Sveti Nikolë 4 - Kërçovë 20 - Resnjë 7 - Negotinë 8 Kanë ndërruar jetë 14 persona , tre pacientë nga Shkupi (51, 60 dhe 83 vjeç), tre nga Kumanova (65, 71 dhe 53 vjeç), një pacientë nga Dibra (80 vjeç), dy nga Prilepi (55 dhe 56 vjeç), një nga Tetova (63 vjeç), një nga Velesi (65 vjeç), një nga Strumica (68 vjeç), një nga Radovishi (72 vjeç) dhe një pacientë nga Kratova (75 vjeç). Të gjithë pacientët ndërruan jetë në kushte spitalore. Sot, Instituti i Shëndetit Publik regjistroi 292 pacientë të rikuperuar nga: - Shkup 142 - Kumanovë 14 - Shtip 8 - Prilep 9 - Tetovë 21 - Strugë 2 - Veles 2 - Manastir 9 - Ohër 4 - Kavadar 2 - Gostivar 4 - Gjevgjeli 5 - Strumicë 26 - Radovish 7 - Koçanë 6 - Probishtip 1 - Pehçevë 1 - Berovë 5 - Valandovë 3 - Kratovë 1 - Sveti Nikolë 3 - Kërçovë 8 - Resnjë 4 - Negotinë 5 Deri më tani,në vend gjithësej janë kryer 240,658 teste të Covid-19 . Numri i përgjithshëm i rasteve të diagnostikuara në vendin tonë që nga fillimi i epidemisë është 28697, numri i pacientëve të rikuperuar është 19771, numri i vdekjeve është 963 dhe numri i rasteve aktive është 7963.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK