Пон04122021

Последна промена07:52:50 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Стручното образование се прилагодува на потребите на компаниите

Стручното образование се прилагодува на потребите на компаниите

Сподели

Работиме интензивно за прилагодување на образованието кон потребите на пазарот на труд и барањата од компаниите.

Развојот на средното стручно образование е во насока на подобри вработувања за младите по завршувањето на образовниот процес и создавање можности за подобар економски раст. Денес во Охрид имавме успешна јавна дебата за креирање и имплементирање на реформите во средното стручно образование. Се работи за сериозен потфат на Министeрството за образование и наука кој ќе овозможи осовременување на стручните наставни програми за подобри и поефективни образовни резултати, информира градоначалникот на Општина Охрид Константин Георгиески.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK