Чет03042021

Последна промена04:25:30 PM

SCREEN

Cpanel

   

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Туристичките водичи бараат приоритет за вакцинација

Туристичките водичи бараат приоритет за вакцинација

Сподели

Донесување на протоколи за работа како и ставање на приоритетната листа за вакцинирање, побараа од Асоцијацијата на туристичките водичи.

 

Барањата ги испратија вчера на светскиот ден на туристички водичи, 21 февруари до ресорното министерство и владата, пожалувајќи се дека ги заборавиле.

Како што наведоа во соопштението од  Асоцијацијата, туристичките водичи не биле опфатени во пакетот мерки на владата.

„Зошто и според кои критериуми туристичките водичи се иземени од петтиот пакет на економски мерки земајќи во предвид дека се наогаме во тешка состојба заради пандемијата, а бевме вклучени во предходниот пакет на мерки“, прашуваат туристичките водичи.

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK