Вто06022020

Последна промена10:35:47 PM

SCREEN

Cpanel

          

  • sileks
Back Вие сте на: Home Вести Охрид Ова се најдобрите спортисти на општина Охрид

Ова се најдобрите спортисти на општина Охрид

Сподели

Сојуз на спортови Охрид утре во хотел Ројал со почеток во 20 часот ќе ги прогласи најдобрите спортисти на општина Охрид за 2013 година.

 

Признанија 2013 за  најуспешен спортист за 2013 година на Охрид ќе добијат:

на

Нина Балабан  - стрелаштво

за

I место

 

на

Тања Стојановска – тенис

за

II место

 

на

Бојан Ристески  – бокс

за

III место

 

на

Јован Јованоски – велосипедизам

за

Најперспективен млад спортист

 

на

Христијан Кузманоски – кошарка

за

Најперспективен млад спортист

 

на

Анастазија Паскали – веслање

за

Најперспективна млада спортистка

 

на

Филип Стојаноски – фудбал

за

Најперспективeн млад спортист

 

на

Александар Ѓорѓиески – фудбал

за

Најперспективeн млад спортист

 

на

Мартин Гоџоски – стрелаштво

за

Најперспективeн млад спортист

 

на

Ане Спироски – кајак

за

Најперспективeн млад спортист

 

на

Новица Вељаноски – велосипедизам

за

Најперспективна млада спортистка

 

на

Бојан Танески –рибарење

за

Најперспективна млада спортистка

 

на

Мартина Петреска  – карате

за

Најперспективна млада спортистка

 

на

Валентина Гоџоска – стрелаштво

за

Најуспешен тренер

 

на

-Попоски Цветко- стрелаштво

за

Најуспешен спортски работник

 

на

- Мерко Агрон -Гони  –Фудбал

за

Најуспешен тренер за работа со млади спортисти

 

на

-Александар Маленко

за

посебни заслуги и презентација на пливачките спортови со меѓународни резултати

 

на

-Стрелачки Клуб – Охрид

за

Најуспешен клуб

 

на

-Женски фудбалски клуб „Билјанини Извори 2010“

за

Најуспешен клуб

 

на

- Кире Заров

за

животно дело

 

на

Ристе Савин

за

животно дело

 

на

-Едриличарска Федерација на Македонија

за

најдобар спортски настан во 2013

 

 

 

  • Granit

ФОТО

 

ПРИДРУЖЕТЕ НИ СЕ НА FACEBOOK