44 автобуси испратени на преглед, еден исклучен од сообраќај

Сподели

Полицијата на дополнителен преглед испрати 44 автобуси.

На 25.02.2021 во периодот од 08 до 12 часот на подрачјето на СВР Охрид спроведена е акциска контрола кон автобуси и други возила што вршат јавен превоз. Притоа, на дополнителен технички преглед испратени се 44 автобуси (Охрид-06, Струга-19, Кичево-18, Дебар-01)  и кај еден автобус од Охрид констатирани се неисправни уреди за сопирање и бил исклучен од сообраќај, а откриени се и шест други прекршоци. Против правните и физички лица, сопственици на автобусите, каде се констатирани пропусти, ќе бидат поднесени соодветни пријави.