Сообраќајците вчера казнуваа

Сподели

Казнети се возачи на автомобили и моторциклист.

Вчера, полициската станица за безбедност во патниот сообраќај Охрид, преземајќи мерки со цел поголема безбедност во сообраќајот, регистрира пет возачи на патнички автомобили кои, на коловоз извршиле неправилно и непрописно запирање на своите возила како и еден моторциклист кој управувал мотор без заштина кацига-шлем. На возачите им се издадени прекршочни платни налози.
- Полициските службеници не регистрирале такси превозници кои вршат нелегален транспорт на патници во внатрешниот сообраќај, изјави портпаролот на СВР Охрид, Стефан Димоски.