Поради пандемијата нема Осмомартовско дарување на охридски бисери

Сподели

Поради пандемијата годинава  нема да се одржи традиционалната Осмомартовска манифестација, подарување охридски бисери на странските туристки. 

 

-Поради општата лоша состојба од КОВИД кризата која е насекаде околу нас и Оденсе многу животи  и уште многу луге се борат за живот и во моментов, оваа година ке ја прескокнеме 8 мо Мартовската церемонијата на подарување Охридски бисери на странските туристи која требаше  да биде 16 та по ред, во соработката со туристичкиот водич Лјупчо Јузмески .Ке бидеме емпатични и сочуствителни да сме здрави живи и среќни до година па  ке направиме на уште повисико и културно ниво.

Брендот Охридски Бисер Филеви како општествено одговорени во овие услови максимално според нашите можности одделуваме средстава за хуманитарни акции кај што е најпотребно да помогнеме од срце.
Честит 8ми Март на сите Дами, посакувам многу, здравје, срекја,љубов,најубави семејни мигови, вели Михајло Филев познатиот производител на оригинални охридски бисери.